BARF Magyarország üzem, HACCP és termékbiztonság
BARF Magyarország üzem, HACCP és termékbiztonság
BARF Magyarország: Biztonságos állateledel készítés, melyben bárki megbízhat
A BARF Magyarország üzeme az első NÉBIH engedéllyel és HACCP minősítés alapján működő nyers állateledel gyártó üzem Magyarországon. Üzemünk minősítése takarmány előállító üzem
A BARF Magyarország tulajdonosai számára már 2015-ben, az indulás első percétől egyértelmű volt, hogy elkötelezettek egy engedéllyel rendelkező, hivatalosan elismert, biztonságos, és valóban magas minőséget képviselő gyártó üzem és termékvonal létrehozása iránt.
Ez az elkötelezettség tette lehetővé, hogy létrehozzuk Magyarország első olyan nyers állateledelt gyártó üzemét, mely megfelel a HACCP szabályozásnak, valamint a magyar és európai szigorú állateledel gyártó szabályoknak is.
Emellett a mi üzemünkben olyan komplett nyers menü készül, mely alapvetően emberi fogyasztásra szánt alapanyagokat tartalmaz!
Őszintén büszkék vagyunk erre a mai napig, hiszen az üzemben található tisztaság, a termékek előállításának kontrollált folyamata, az alapanyagok megbízható beszerzési forrásai (a beszállítók általában emberi éttermek és élelmiszer-előállító egységek beszállítói) garantálja azt, hogy a minőség valóban emberi fogyasztásra szánt szintet ér el, valamint a validált gyártási folyamatnak és vonalkódos nyomkövetésnek köszönhetően egy kész termék összes alapanyaga visszakövethető az összes beszállítóig, így minden egyes menüről meg tudjuk mondani, kitől, mikor, milyen formában érkezett az összes összetevője a zöldségtől az utolsó húsdarabig.
Mi a HACCP és miért ilyen fontos egy állateledel gyártó üzemben?
A HACCP (Hazard Analysis Critical Control Point – vagyis élelmiszerbiztonsági Kockázatanalízis és kritikus pontok meghatározása és kezelése) rendszere biztosítja a gyártó létesítmény működését, és szabályozza az üzemen belül pl. az alapanyagok mozgásának irányát, az ellenőrzések rendszerét, az anyagok feldolgozásának pontos folyamatát, és a biztonságos termék-előállítás ellenőrzéséhez szükséges hihetetlen mennyiségű ellenőrzést és jegyzőkönyv elkészítését.
A rendszer célja, hogy az esetleges termék-fertőzés lehetőségét a folyamat betartásával a lehető legminimálisabbra csökkentse, és biztosítsa a folyamatos kimagasló minőséget.
A HACCP előírásokat alapvetően az emberi létesítményekben használják (mint éttermek és élelmiszer-előállító üzemek), de a mi kisállat-eledel előállító üzemünk maximálisan megfelel ennek a követelmény-rendszernek is!
Üzemünket és gyártó folyamatunkat a NÉBIH felügyeli és hagyta jóvá, az üzemet az ÁNTSZ, a termékeket pedig a magyarországi hatóságok engedélyezték független laborvizsgálatok után.
A HACCP rendszernek köszönhetően folyamatosan dokumentumok és ellenőrző listák hitelesítik, hogy valóban az történik az üzemben a termékek gyártása során, amit kommunikálunk.
Az alapanyagok folyamatos ellenőrzése a minőség kulcsa.
Gyártás előtt, közben és után is az alapanyagok és termékeink folyamatos ellenőrzésen mennek keresztül.
A beszerzés és gyártás minden fázisában kollegáink ellenőrzik az alapanyagok minőségét, szagát, eredetét, súlyát, állagát – hiszen a minőségi kész termék csakis minőségi alapanyagokból készülhet.
A gyártás közben és után folyamatosan ellenőrzik a kész termék állagát, megjelenését, színét, csomagolás után pedig a csomagolás sértetlenségét, valamint hőmérsékletét, illetve még egy fém-detektor is megnézi a termékeket.
Gyártás után a tároló fagyasztók és kamrák hőmérsékletéről jegyzőkönyvet kell vezetni, így bármikor visszakövethető, a kész termékeket milyen hőmérsékleten tároltuk.
A nagyon szigorú magyar és európai szabályok betartása nem csak a kedvencek, hanem a gazdik egészségének megőrzése miatt is nagyon fontos.
Hiszen senki nem szeretne valamilyen fertőzést vagy betegséget összeszedni egy ellenőrizetlen, engedély nélküli egységből származó, bizonytalan eredetű hússal vagy termékkel való érintkezés során.
Nálunk az Ön és kedvence biztonsága az első – és ezt garantáljuk!
Több információt szeretne a HACCP rendszerről? Kattintson IDE.